ISO/TS 15230-2:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٣١ يناير ٢٠٢٣

Mechanical vibration and shock — Coupling forces at the man-machine interface for hand-transmitted vibration — Part 2: Evaluation of coupling forces

ملفات الوثيقة ISO/TS 15230-2:2023

الإنجليزية 15 صفحات
الإصدار الحالي
121.26 USD

مجال الوثيقة ISO/TS 15230-2:2023

This document describes a coupling-force-dependent weighting of the r.m.s. value to the frequency-weighted acceleration, ahw.

The procedure only applies to normal gripping situations (embracing a handle). If only part surfaces of the hand are exposed to vibration, the procedure is not applicable.

The evaluation methods defined in this document are intended to enable research.

This document provides guidance on an additional procedure to that defined in ISO 5349-1 for measuring and reporting hand-transmitted vibration exposures by taking into account the coupling force exerted on the vibrating surface.

This document is intended to facilitate future research on hand-arm vibration risks and to complement data collected using the ISO 5349-1 methodology.

This document does not apply as an alternative to ISO 5349-1. The data derived from this document does not apply to perform tasks in accordance with national regulations, guidelines or recommendations for workplace vibration or machinery vibration emissions. This document does not apply to the legal obligations related to the protection of workers from hand-arm vibration in the workplace and the declaration of vibration emissions from machinery.

The methodology defined in this document is based only on biomechanical relationships between vibration transmission to the hand-arm system as a function of total forces. The influence of contact force and pressure on the surface of the hand remains unconsidered and requires further research.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 230:2005
 
مواصفة قياسية خليجية
السيارات - طريقة اختبار الأداء التمثيلي لزيوت المكابح (الفرامل)